Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Після укусу комара – українцеві з ока вилучили 12-сантиметрового паразита

Важливо

Медики Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб вилучили гельмінта із ока 61-річного пацієнта. Перед тим чоловік відчував, що у нього під шкірою щось повзає. Це вже другий випадок підшкірного дирофіляріозу на Рівненщині за рік.

Про це медики повідомили у Facebook.

На початку червня 61-річний мешканець Рівненського району помітив припухлість у ділянці шиї. Вона поступово переміщалась через праву щоку, лоб, ніс до правого ока. При цьому пацієнь відчував, що у нього під шкірою щось повзає.

Наприкінці червня він звернувся у медичний заклад за місцем проживання зі скаргами на біль у правому оці, почервоніння та сльозотечу.

Під час огляду місцеві лікарі побачили у нього в оці 12-сантиметрового гельмінта. Це була самиця нематоди Dirofilaria repens, яка розташувалася під коньюнктивою – слизовою оболонкою повіки.

Зараз пацієнт почуває себе задовільно. Він отримав епідеміологічне та епізоотологічне обстеження.

Це уже 50-й випадок за останні 9 років підшкірного дирофіляріозу за рік. Для його попередження потрібно проводити протигельмінтну терапію собакам та котам. Яйця гельмінтів переносять кровосисні комарі всіх видів, мошки, блохи, ґедзі та кліщі.

Як повідомляло BitukMedia, хірурги Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова провели операцію на серці 49-річного захисника Юрія Січки без розрізу грудної клітки. Вони використали внутрішньосудинний доступ через руку. Медики кажуть, що це перший випадок у світі, коли подібну операцію було проведено саме в такий спосіб.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі