Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Україні вперше зробили кесарів розтин кажану

Важливо

Волонтери Центру реабілітації рукокрилих у Харкові повідомили, що місцевим ветеринарам вдалося зробити кесарів розтин кажану – рудій вечірниці. Це перша подібна медична процедура в Україні.

Про це повідомляє волонтери повідомили у Instagram.

Вагітна пацієнтка, які зробили кесарів розтин, прибула до харківських волонтерів із Полтави. Під час пологів каженя почало народжуватися неправильно – не голівкою вперед, а крилом.

“УЗД показало що дитинча розташувалось неправильно та що його голівка є більшою за ширину тазу самиці. Було вирішено зробити кесарів розтин”, – йдеться у повідомленні.

Вечірницю прооперували у харківській клініці CentrVet. Волонтери наголошують, що це перша подібна операція для кажана в Україні.

Під час операції дитинча, на жаль, не вижило. Проте мати залишилася живою, хоч і стерильною. Зараз вона почуває себе добре та перебуває під наглядом ветеринарів.

Як повідомляло BitukMedia, вчені з Тель-Авівського університету (Ізраїль) виявили у кажанів складні когнітивні здібності. У минулому вважалося, що спогади про особистий досвід, тобто епізодична пам’ять, і здатність заздалегідь планувати майбутнє властиві лише людям.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі