Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У білосніжній формі, залитій кров’ю: що відомо про лікаря “Охматдиту”, фото якого вразили українців

Важливо

Після ракетного удару по Національній спеціалізованій дитячій лікарні “Охматдит” мережею почали ширитися світлини з місця трагедії. На одній з них дитячий хірург Олег Голубченко – одягнений в білосніжний, але заплямований кров’ю хірургічний костюм. Він був серед медиків, які одразу взялись надавати допомогу постраждалим.

Про це розповідає в своєму матеріалі “Українська Правда. Життя”.

Представник Громадської ради при Київській міській державній адміністрації Іван Степурін розповів на своїй сторінці у Facebook, що під час ракетної атаки лікар оперував маленького пацієнта.

“Ударною хвилею його (ред. – Олега Голубченка) кинуло на операційний стіл, але він та його колеги, зокрема анестезіолог Ярослав Іванов, встигли зробити все необхідне, щоб перевести малюка до ручного режиму штучного дихання. Операцію закінчували вже в іншій лікарні. Дитина вижила”, – йдеться в повідомленні.

Обкладинка британського видання The Mirror

Не залишився осторонь користувач Юрій Тарасовський, якій упізнав на фото лікаря і відзначив, зокрема, і його професіоналізм. “Олег Голубченко – майбутнє української щелепно-лицевої хірургії, лікар із золотими руками. Сьогодні він, як і багато інших його колег, допомагав розбирати завали після російської ракети, яка влучила в один із корпусів “Охматдита”, – написав чоловік.

За словами репортерки Крістіни Бердинських, яка прибула на місце “прильоту” невдовзі після трагедії, хірург лікарні намагався зробити якнайбільше для постраждалих та закладу. “Він робив усе, що тільки можливо, намагаючись допомогти дітям, їхнім батькам і лікарні. Розбирав груди каміння разом із рятувальниками, втішав колег, постійно кудись біг, щось носив. Я не змогла з ним поговорити, бо він не хотів ні на секунду зупинятися”, – зазначила журналістка.

Олег Голубченко закінчив Кримський державний медичний університет ім. С. І. Георгієвського, що у Сімферополі, і здобув освіту дитячого хірурга. На своїй сторінці в Instagram чоловік ділиться результатами успішних щелепно-лицевих операцій маленьких пацієнтів “Охматдиту” та зображеннями вдячних посмішок від рідних цих дітей.

8 липня внаслідок ракетного удару по столичній дитячій лікарні поранення отримали восьмеро дітей та 50 дорослих. Більшість маленьких пацієнтів тимчасово виписали додому, але деякі продовжують отримувати лікування у вцілілих приміщеннях “Охматдиту”.

“Охматдит” до та після 8 липня 2024 року.
Всі фото і зображення – соцмережі

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі