Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Гуляла, як сама собі знала: посилюють заходи щодо контролю за пересуванням домашніх котів

Важливо

Влада міста Перт, що у Західній Австралії, розробляє новий закон, спрямований на обмеження вільного пересування котів. Він заборонить місцевим пухнастим гуляти у певних місцях, а по суті виходити за межі домівки господарів. В разі ухвалення нових правил, власникам доведеться замикати вихованців і постійно стежити за ними. Інакше їм загрожують штрафи до 5 тис. доларів.

Про це розповідає Daily Mail.

Згідно із пропонованим законом, котам буде заборонено з’являтися в 27 зонах “під особливою охороною”, серед яких міські парки, озера, чагарники, шкільні території і навіть поля для гольфу. За порушення власникам домашніх улюбленців загрожують великі штрафи: до 5 тисяч доларів за перший випадок та по 500 доларів за кожен наступний, якщо правопорушення продовжаться.

Причина в тому, що кішки вбивають до 390 млн дрібних тварин на рік, зокрема ендеміків (національних тварин) Австралії. Вважається, що з вини кішок в країні вже зникло 27 унікальних видів фауни (наприклад, свиноногі бандикути та кенгурові щури).

Екологи стверджують, що на континенті налічується близько 8 млн кішок, з яких 3 млн – нічийні. Опитування громадської думки демонструють, що більшість австралійців підтримують ідею загальнонаціональної заборони на вільне пересування кішок, адже вважають, що це допоможе зберегти біорізноманіття країни та заощадити значні кошти на охорону природи.

Аналогічні закони вже діють у сусідніх містах штату: в Каннінзі, Каламунді, Фрімантлі та Бассендіні є заборонені зони для кішок. У деяких з них місцева влада хотіла запровадити повну заборону з’являтися у громадських місцях цим домашнім вихованцям. Проте їм відмовили на вищому рівні. Тому рада Перта одразу пішла знайомим шляхом. Тут сподіваються прийняти закон ще цього року.

Як розповідало раніше BitukMedia, у Сінгапурі мешканцям багатоквартирних будинків офіційно дозволили тримати кішок. Заборона діяла протягом останніх 35 років. Через “нелегала” могли оштрафувати на 4 тис. сінгапурських доларів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі