Субота, 5 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Цілком мирне призначення – залізниця “найняла” величезного робота для кронування дерев (ВІДЕО)

Важливо

Японська Західна залізниця придбала 12-метрового робота. Схожий на знаменитого персонажу з мультфільму Wall-E, новий “співробітник” буде виконувати подібні функції – обрізатиме гілля дерев над коліями та виконуватиме малярні роботи

Про це повідомляє The Guardian.

Робот почав працювати на залізницю із початку липня. Робот кріпиться до вантажівки із підйомником. Він має великі круглі очі, які передають сигнал у кабіну, де сидить оператор. Вантажівка може рухатися як по землі, так і по коліях.

Робот має висоту 12 м, потужні руки та здатен переміщувати об’єкти вагою до 40 кг.

Попри те, що він має доволі грізний вигляд, робот має виключно господарче призначення – буде обрізати гілки дерев та фарбувати металеві рамки, які утримують дроти над електропотягами.

За словами компанії, ця технологія допоможе заповнити нестачу працівників у старіючій Японії, а також зменшить кількість нещасних випадків, таких як падіння працівників з висоти або ураження електричним струмом.

У майбутньому компанія сподівається, що підтримку інфраструктури залізниці повністю перекладуть на роботів.

Як повідомляло BitukMedia, інженери з Массачусетського технологічного інституту (США) розробили роботизовану систему для роботи з продуктами. Пристрій поєднує в собі комп’ютерний зір і “ніжний”роботизований захоплювач. Робот може збирати та пакувати продукти, не пошкоджуючи їх.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі