Site icon Bituk Media

Тримай шахрая! – поважного кухаря звинуватили у підробці рекорду Гіннеса

"Шеф Сміт" під час кулінарного марафону. Фото: @chefsmithghana/X

Кухар Ебенезер Сміт із Гани показав підробний сертифікат Книги рекордів Гіннеса про те, що він провів найдовший у світі кулінарний марафон – 802 год і 25 хв. Чоловік навіть провів пресконцеренцію, аби заявити про це. Офіційні представники Книги рекордів швидко все спростували. Це дивно, бо “Шеф Сміт” – поважний місцевий бізнесмен, і він дійсно провів безперервно 33 дні за плитою.

Про це повідомляє ВВС.

Свою заяву Ебенезер зробив у вівторок цього тижня, а уже в четвер Книга рекордів Гіннеса виступила зі спростуванням. Вони заявили, що кухар не звертався до них із заявкою на реєстрацію рекорду і сертифікат, який показав чоловік, виданий не ними.

Пізніше стало відомо, що чоловік дійсно такий проводив кулінарний марафон у торговому центрі “Амадіа” у столиці Гани місті Аккра у березні цього року.

Він почав готувати 1 лютого, а закінчив 6 березня на День незалежності Гани. Спочатку він планував готувати безперевно 360 годин, потім аж 1200 годин. Але зупинився на 802.

ТЦ “Амадіа” виступив спонсором Ебенезера. А сам захід підтримало багато місцевих зірок. Хоча користувач Chukwuebuka Okpara у мережі Х прокоментував “Це все велика брехня, і я не здивуюся, якщо Книга рекордів дискваліфіє його”. Більш детально ганієць коментувати не став.

Деякі страви із кулінарного марафону “шефа Сміта”. @chefsmithghana/X

Зараз керівництво ТЦ подало до поліції, оскільки кухар не поінформував їх, що сертифікат фальшивий. Чоловіка заарештували. Ебенезер досі під вартою і коментарів поки що не дав.

Поточний рекорд із найдовшого кулінарного марафону належить ірландцю Алану Фішеру. Він становить 119 годин 57 хвилин 16 секунд. Захід проходив із 28 вересня по 3 жовтня минулого року.

Як повідомляло BitukMedia, DJ Фабер Морейра виступав протягом 10 днів та чотирьох годин. Такий результат затягнув на світовий рекорд. Італієць обійшов попереднього рекордсмена на 44 години.