П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Львові хірурги врятували жінку з “найгіршим діагнозом для пацієнта”

Важливо

Звичайні нудота і біль у животі виявилися симптомами смертельно небезпечної недуги. У Львові лікарі врятували 71-річну Наталію Михайленко, в якої на початку червня розвинувся гострий тромбоз судин кишківника з некрозом. Шанси на порятунок з таким діагнозом не перевищують 10%.

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні Львова.

Тромб перекрив кровопостачання кишківника жінки і це призвело до стрімкого розвитку некрозу двох третин її тонкого кишківника.

“У невідкладній абдомінальній хірургії гострий мезентеріальний тромбоз є, напевно, найгіршим діагнозом для пацієнта. Ці хворі вважаються або неоперабельними, або ж у післяопераційному періоді виникають важкі ускладнення, які призводять до летальних наслідків”, – розповів хірург Лікарні Святого Луки Першого медоб’єднання Львова Богдан Ліщук.

Згідно зі світовою статистикою, смертність від цього захворювання сягає 80-90%.

Хірурги провели дві складні операції. Спочатку вони видалили всю уражену некрозом ділянку кишківника та через штучний отвір у черевній порожнині вивели кишку назовні.

Фото – Перше медичне об’єднання Львова

Через два дні пацієнтці провели повторне хірургічне втручання та з’єднали вцілілі частини кишечника. “Я щасливий, що пані Наталія перенесла оперативні втручання без будь-яких ускладнень. Вона гарно відновлюється і виписується з нашої клініки із посмішкою та планами на майбутнє: виховати для України нового чемпіона. Це великий успіх для нашої команди”, – каже хірург.

Наталія Михайленко – майстриня спорту міжнародного класу зі стрільби з лука та чинна тренерка. Післяопераційна реабілітація триватиме близько 2-3 місяців, після чого вона зможе повернутися до звичного життя та тренерської роботи.

Як розповідало раніше BitukMedia, завдяки львівським хірургам паралізований хлопець вже через день після операції почав рухати пальцями ніг. Студент пірнув у озеро та зламав шию. Ноги йому паралізувало одразу. З такими травмами шанси на відновлення невисокі – до 10%.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі