Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Митники вберегли від незаконного вивезення опудало птаха та череп з рогами

Важливо

Співробітники Київської митниці виявили та вилучили опудало рідкісного яструба та частину черепа сайги. Предмети знайшли під час огляду міжнародної посилки, яка прямувала зі Запоріжжя до США. Предмети вилучили, бо “мають певні наукову, музейну та освітню цінність”.

Про це повідомила пресслужба Державної митної служби.

Йдеться про опудало рідкісного яструба змієїда та частину черепа з рогами оленеподібної сайги. 

Як зазначили митники, опудало птаха та частина черепа з рогами підпадають під дію Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES).

Експертиза підтвердила, що опудало належить рідкісному хижому птаху родини яструбових – Змієїду блакитноногому (Circaetus gallicus). А череп, оформлений як мисливський трофей, – Сайзі татарській (Saiga tatarica).

Як кажуть в ДПСУ, опудало та частина черепа мають певні наукову, музейну та освітню цінність.

Конвенція передбачає, що для експорту будь-якої тварини чи рослини, живої або мертвої, та будь-якої легко впізнаваної частини чи похідного від неї, необхідно попередньо отримати дозвільні документи. Їх видають адміністративні органи України з питання виконання вимог Конвенції.

Оскільки спеціальні дозволів у відправника не було, опудало та череп вилучили. Наразі триває розслідування за фактом незаконного переміщення через митний кордон України предметів фауни, що підпадають під дію CITES.

Як розповідало раніше BitukMedia, українські митники врятували від вивезення рідкісний зуб мамонта.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі