Site icon Bituk Media

Кохання на тропічному острові: пара вже три роки повністю ізольована від решти світу (ВІДЕО)

Фото - Instagram/ marjos_stories

Харчуватись кокосами, збирати дощову воду, жити без телефонів. Серфінгісти Марджолейн та Ен зняли короткометражку про своє трирічне життя на віддаленому тропічному острові в Індонезії. Пара поділилася, яка вона, їхня повсякденна рутина, і як вони виживають, мешкаючи далеко від великої землі.

Про це написало видання Daily Mail

У короткометражному фільмі Exploring Alternatives Марджолейн та Ен розповіли, як вони відмовилися від сучасних зручностей, щоб жити у тропіках на одному з індонезійських островів Ментавай.

Марджолейн, серфінгістка родом з Бельгії, пояснила: “Ми живемо на крихітному острові в Індонезії. Наш острівець має в діаметрі близько 5 кілометрів, і тут немає ані поселень , ні доріг… Ми тут цілковито “поза зоною досяжності”. Але що мені найбільше подобається тут, так це почуття незалежності. Ми самостійно можемо забезпечити собі доступ до електрики, води, їжі, і це круто”.

Закохані познайомилися під час роботи на серфінг-курорті на іншому острові. Але їм закортіло змінити своє життя: наприкінці 2020 року вони придбали ділянку землі і мешкають там досі.

На щастя, серфінгіст Ен — досвідчений будівельник, і йому не було складно спорудити невеликий дерев’яний будинок. Марджолейн пояснила, що найбільша проблема будівництва на острові – це логістика, адже всі матеріали тут можна транспортувати тільки човном. Та й отримувати інші речі з материка також непросто.

“Проблема в тому, що у нас тут немає інтернету та телефонного зв’язку. Щоб замовити речі з материка, ми маємо виїхати у море на нашому маленькому човні, спіймати впевнений сигнал і спробувати відправити повідомлення до магазину на материку”, – розповіла жінка.

За потреби дауншифтери (зміна міського способу життя з його швидким темпом на більш розмірений, “провінційний”, називають “дауншифтингом”, а людей, що здійснили такі зміни, – “дауншифтерами”, – ред.) купують продукти у крамниці на найближчому острові. А також харчується власними сезонними фруктами та овочами – бананами, манго, кокосами та дуріаном. Білковий раціон людей залежить від того, що вдасться виловити в океані. Марджолейн розповіла, що вони роблять вилазки на рибалку приблизно двічі на тиждень.

“Оскільки у нас немає холодильника, ми зазвичай коптимо рибу на нашій традиційній кухні Ментавай, що є важливою частиною нашої кухні, і таким чином риба зберігається набагато довше”, – розповідає жінка і хвалиться, що мають власних курей, а отже і яйця.

Хоча Марджолейн і любить острівне життя, бачить в ньому і досить суттєві мінуси. Наприклад, це мінлива погода, загроза зіткнутися з отруйною змією та відсутність інших людей на острові.

У пари є невеликий генератор, а також невелика сонячна панель з акумулятором для зарядки своїх пристроїв та для освітлення вночі. Але Марджолейн зазначає, що “дуже скоро” у них на острові буде “більша установка” – з більшою кількістю сонячних панелей, встановлених на будинку.

Як розповідало раніше BitukMedia, австралійський острів Тасманія опублікував перелік із 10 незвичних вакансій, які пропонує тимчасово зайняти туристам. Серед пропозицій – вигулювання вомбатів, дослідження паранормальних явищ та спостереження за зірками. Так влада намагається привабити людей у некурортний зимовий сезон.