Середа, 3 Липня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Кохання на тропічному острові: пара вже три роки повністю ізольована від решти світу (ВІДЕО)

Важливо

Харчуватись кокосами, збирати дощову воду, жити без телефонів. Серфінгісти Марджолейн та Ен зняли короткометражку про своє трирічне життя на віддаленому тропічному острові в Індонезії. Пара поділилася, яка вона, їхня повсякденна рутина, і як вони виживають, мешкаючи далеко від великої землі.

Про це написало видання Daily Mail

У короткометражному фільмі Exploring Alternatives Марджолейн та Ен розповіли, як вони відмовилися від сучасних зручностей, щоб жити у тропіках на одному з індонезійських островів Ментавай.

Марджолейн, серфінгістка родом з Бельгії, пояснила: “Ми живемо на крихітному острові в Індонезії. Наш острівець має в діаметрі близько 5 кілометрів, і тут немає ані поселень , ні доріг… Ми тут цілковито “поза зоною досяжності”. Але що мені найбільше подобається тут, так це почуття незалежності. Ми самостійно можемо забезпечити собі доступ до електрики, води, їжі, і це круто”.

Закохані познайомилися під час роботи на серфінг-курорті на іншому острові. Але їм закортіло змінити своє життя: наприкінці 2020 року вони придбали ділянку землі і мешкають там досі.

На щастя, серфінгіст Ен — досвідчений будівельник, і йому не було складно спорудити невеликий дерев’яний будинок. Марджолейн пояснила, що найбільша проблема будівництва на острові – це логістика, адже всі матеріали тут можна транспортувати тільки човном. Та й отримувати інші речі з материка також непросто.

“Проблема в тому, що у нас тут немає інтернету та телефонного зв’язку. Щоб замовити речі з материка, ми маємо виїхати у море на нашому маленькому човні, спіймати впевнений сигнал і спробувати відправити повідомлення до магазину на материку”, – розповіла жінка.

За потреби дауншифтери (зміна міського способу життя з його швидким темпом на більш розмірений, “провінційний”, називають “дауншифтингом”, а людей, що здійснили такі зміни, – “дауншифтерами”, – ред.) купують продукти у крамниці на найближчому острові. А також харчується власними сезонними фруктами та овочами – бананами, манго, кокосами та дуріаном. Білковий раціон людей залежить від того, що вдасться виловити в океані. Марджолейн розповіла, що вони роблять вилазки на рибалку приблизно двічі на тиждень.

“Оскільки у нас немає холодильника, ми зазвичай коптимо рибу на нашій традиційній кухні Ментавай, що є важливою частиною нашої кухні, і таким чином риба зберігається набагато довше”, – розповідає жінка і хвалиться, що мають власних курей, а отже і яйця.

Хоча Марджолейн і любить острівне життя, бачить в ньому і досить суттєві мінуси. Наприклад, це мінлива погода, загроза зіткнутися з отруйною змією та відсутність інших людей на острові.

У пари є невеликий генератор, а також невелика сонячна панель з акумулятором для зарядки своїх пристроїв та для освітлення вночі. Але Марджолейн зазначає, що “дуже скоро” у них на острові буде “більша установка” – з більшою кількістю сонячних панелей, встановлених на будинку.

Як розповідало раніше BitukMedia, австралійський острів Тасманія опублікував перелік із 10 незвичних вакансій, які пропонує тимчасово зайняти туристам. Серед пропозицій – вигулювання вомбатів, дослідження паранормальних явищ та спостереження за зірками. Так влада намагається привабити людей у некурортний зимовий сезон.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі