Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Врятувати котика – дитинча гепарда вимушено віддали “прийомній мамі”

Важливо

Співробітники американського зоопарку у місті Цинциннаті прийняли до себе кошеня гепарда із штату Орегон. Його рідна мама народила лише одне дитинча, і стимуляції кошеняти недостатньо, аби почалася лактації. У природі в таких випадках дитинчата не виживають.

Про це пише New York Post.

Аби збільшити шанс на виживання маленького самця, кличку якому поки що не дали, його помістили в окрему будівлю для мам та малюків. Тепер ним буде опікуватися Етоша, яка раніше цього місяця народила двох кошенят.

Фото: Cincinnati Zoo & Botanical Garden

Переселенця віддали “прийомній матері” 18 червня, і вона прийняла його. Зараз у зоопарку спостерігають за Етошею, яка тепер виховує трьох дитинчат. Усі троє почуваються добре та набирають вагу. Співробітники кажуть, що зазвичай їм вдається успішно інтегрувати таких дитинчат.

Гепарди є вразливим видом. Із 1900-х їх популяція скоротилася зі 100 тис. до лише 7 тис.

Як повідомляло BitukMedia, 22 травня до Одеського зоопарку принесли маленьких зайченят. На жаль, їхня мати загинула, а вони лишилися напризволяще. Малеча була виснажена, налякана та уся у кліщах. В зоопарку їм надали допомогу – полікували та вигодовували.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі