Site icon Bituk Media

Шестилапий песик-безхатько Аріель знайшов будинок біля моря

Фото: Ollie Bird

Шестилапе цуценя породи спаніель знайшли покинутим на парковці біля супермаркету у валлійській області Пембокшир наприкінці вересня минулого року. Собаці, якого назвали Аріель на честь русалоньки, зібрали донати та провели ряд операцій. Тепер кудлата дівчинка знайшла люблячу родину на березі моря.

Про це повідомляє ВВС.

Після огляду цуценяти окрім зайвий кінцівок, у нього виявили також дві вульви і лише одну нирку. На той час Аріель було менше трьох місяців. Таку кличку цуценяті дали, бо зайві лапи зрослися, утворивши щось схоже на хвіст риби.

Волонтери почали збирати гроші на операцію із видалення зайвих кінцівок. Хоча ветеринари попередили одразу, що доведеться боротися ще й за одну із задніх лап. Загалом за весь час вдалося зібрати близько $19 тис. Операції минули успішно.

Тепер Аріель взяли до себе 50-річна Емма-Мері Вебстер та та 40-річний Оллі Бьорд. Пара живе біля моря та навчає людей із інвалідністю займатися серфінгом.

У той час, коли Аріель знайшли на стоянці, Емма-Мері та Оллі якраз переживали смерть свого 16-річного Піппіна, який був метисом лабрадора та німецького вівчарки.

“Піппін був прекрасним хлопчиком, який плавав у морі та лазив по скелях аж до того дня, коли раптово помер”, – пригадує жінка.

Після операцій Аріель жила у притулку Greenacres. Сотні людей телефонували з бажанням взяти її до себе, але працівники не могли знайти кандидатуру. Коли ж до притулку звернулися Емма-Мері та Оллі, там одразу зрозуміли, що Аріель – це ідеальна кандидатка для пари.

Фото: Greenacres Rescue

На той час пара не знала, хто така Аріель. Але як тільки її привезли додому, вона всілася на своє місце, наче завжди тут і жила.

“Ми навіть не підозрювали, що до нас прийшла знаменитість”, – жартує Оллі.

Чоловік розповідає, що навіть зараз, коли вони гуляють із Аріель пляжем, до них підходять люди і просять сфотографуватися із песиком.

“Аріель обожнює увагу”, – каже Оллі.

Собака повністю відновився – має лише невеликі ознаки пошкодженого нерва на одній із лап. І поводиться дуже активно, обожнює, коли його спускають з повідка та дають побігати по піску.

Також Аріель стала улюбленицею учнів. Після “ковідної” пандемії пара вирішила зробити свої заняття максимально інклюзивними. Тож навчають веслувати чи серфувати людей різного віку з різними фізичною та розумовою інвалідністю, включаючи церебральний параліч, розсіяний склероз і деменцію.

Як повідомляло BitukMedia, раніше зооволонтери із британського графства Шропшир збирали донати, аби врятувати чорну кішку Фібі. Вона народилася без тазостегнових суглобів, які мали б приєднувати їзадні лапи до тулуба.