Субота, 29 Червня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Режисера “20 днів у Маріуполі” запросили до Американської кіноакадемії

Важливо

Режисер документального фільму “20 днів у Маріуполі” Мстислав Чернов отримав запрошення стати членом журі Американської академії кіномистецтв. Якщо він погодиться, зможе голосувати за присудження нових “Оскарів”.

Про це повідомляє Суспільне.

Цьогорічний лауреат премії “Оскар” за найкращий документальний повнометражний фільм  Мстислав Чернов став одним із 487 осіб, яких запросили до членства у журі.

Серед запрошених – є 71 номінант на премію “Оскар” та 19 лауреатів. Серед них письменник і режисер “Американського чтива” Корд Джефферсон, американська акторка Да’Вайн Джой Рендольф із фільму “Залишенці”; частина команди із фільму “Падіння”.

Якщо Чернов погодиться, то буде серед членів журі, які голосують за документальні фільми. Однак туди ж запросили і одіозного режисера Сергія Лозницю, якого виключили із Української кіноакадемії у 2022 році.

Як повідомляло BitukMedia, оперу українських композиторів Романа Григоріва і Іллі Разумейка “Chornobyldorf” відзначили Премією Королівського філармонічного товариства Великої Британії у номінації Опера та музичний театр. За неї із українцями змагалися два з найбільших оперних театрів світу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі