Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пив воду черевиком – чоловік вижив після 10 днів у горах

Важливо

34-річний американець Лукас Маккліш 11 червня вирушив на тригодинну прогулянку горами Санта-Крус у штаті Каліфорнія. Проте загубився на 10 днів. Аби вижити, він набирав воду у черевик із водоспада.

Про це розповідає ВВС.

Лукас дуже швидко заблукав у горах, оскільки нещодавно там була лісова пожежа, яка знищила примітні знаки на місцевості. 16 червня його родина оголосила чоловіка у розшук.

Увесь цей час Лукас харчувався ягодами і водою, яку набирав у черевик із водоспада.

“Я щодня стежив за тим, щоб випивати галом (близько 4 л) води на день. Але наприкінці відчув, що мені треба якісь харчі”, – розповідає турист.

Чоловіка знайшли за допомогою дрона, який запустив місцевий офіс шерифа.

Інші люди, що гуляли в горах, казали, часто чули крик про допомогу, але місце заблукалого вказати не могли.

За цей час Лукас не отримав жодної серйозної травми. Про себе каже, що втомився і у нього трохи болить тіло. Його знайшли минулого четверга, і у той же день він зустрівся із родиною.

Журналістам чоловік розповів, що все що мав для походу в гори – це черевики, пара штанів, ліхтарик, розкладні ножиці та капелюх.

“Це був надзвичайний досвід”, – каже Лукас. Він планує познайомитися із усіма, хто брав участь у його пошуках.

Як повідомляло BitukMedia, 19-річний хлопець, ім’я якого не називають, спробував спуститися вниз конструкцією Високого сталевого мосту у штаті Вашингтон, США. Проте не втримався і упав у каньйон із висоти близько 114 м. Рятувальники, що підіймали його, дивуються – відбувся лише незначними травмами.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі