Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

В Запоріжжі продають найбільшу в Україні бронзову статую Леніна

Важливо

У Запоріжжі виставили на продаж бронзовий пам’ятник Володимиру Леніну, який вважається найбільшим в Україні. Стартова ціна скульптури – 10,4 млн гривень. Вилучені кошти планують передати на потреби ЗСУ.

Про це у Telegram повідомила секретарка Запорізької міської ради Регіна Харченко.

“Громадо! Стартував продаж найбільшої в Україні бронзової скульптури Леніна! Вторговані кошти підуть на потреби ЗСУ. Конвертуємо місію колишнього “теоретика марксизму” в ресурси для допомоги нашим захисникам і захисницям, які прямо зараз боронять нас від послідовників радянського режиму”, – написала чиновниця.

Вага скульптури Леніна – 12 тонн 310 кг, а його висота 23 метри. Пам’ятник був встановлений 1964 року на площі біля Дніпровської ГЕС. Його скульптором є Михайло Лисенко.

В межах декомунізації пам’ятник Леніну в Запоріжжі демонтували у березні 2016 року. Він був останнім знесеним в обласних центрах без урахування окупованих територій. На знесення знадобилося понад два дні.

6 червня 2024 року депутати Запорізької міської ради прийняли проєкт рішення про його продаж через аукціон.

Демонтаж пам’ятника Володимиру Леніну в Запоріжжі у 2016 році. Фото – www.061.ua

Як свідчить опублікований лот на Prozorro, в комплекті до монумента радянського лідера йдуть скульптури сталевара, колгоспниці, електрика, інженера-будівельника, а також литих великих та малих літер.

Аукціон відбудеться 12 липня.

Як розповідало раніше BitukMedia, Уманський пивзавод на Черкащині перейменував пиво “Жигулівське” на “Віденське”” Кажуть, це автентична назва, яка належить пивовару Альфреду фон Вакано. Але смак лишиться той самий.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі