Site icon Bituk Media

“Ми слова довго-довго шліфували” – 77-річний композитор освідчився 70-річній поетесі (ВІДЕО)

Фото: Суспільне

77-річний одеський композитор Борис Мамін нещодавно освідчився поетесі Марії Карпик. Жінка родом із Тернополя і на 7 років молодша від чоловіка. Познайомилися у соцмережах три роки тому. А поєднала їх спільна творчість.

Про історію кохання розповідає Суспільне.

Мамін написав понад 400 власних музичних творів, а Карпик видала 14 поетичних збірок. Якось у мережі композитор побачив вірші тернополянки. Як сам каже, “проявив ініціативу”, познайомився і запропонував створити спільно пісню. Перший їх твір називається “Дотики рук”.

“Ми слова довго-довго шліфували, майже пів місяця ми з ним працювали над тією піснею. Ми сварилися, доказували, тому що в нас характери однакові. Ми вогняні знаки. Творчі люди — це завжди, знаєте, люди такі особливі. Я Овен і я завжди люблю бути лідером. Він, як чоловік, теж хоче бути лідером”, — каже Марія Карпик.

Потім були інші композиції. Тепер Мамін навіть переїхав із Одеси до коханої жінки.

“Якби мені колись сказали багато років тому, що я покину свою Одесу, рідне місце, і я переїду в Галичину жити, я б не повірив”, – каже чоловік.

“Я все більше і більше звертав увагу на пані Марію як на жінку, а не як на поетесу. Наше кохання стало просто розквітати, і, тим паче, що це весна. Закоханість, взаємні почуття”, – каже поет.

Він додає, що свою роль зіграла їхня одинокість. В обох є дорослі діти, у яких уже склалося особисте життя.

Більше того, Мамін почав писати вірші. Раніше він складав лише тексти для пісень.

“Я не поет, я себе не вважаю поетом. І тут у мене раптом виходить сонет. Сонет називається “Марія”. Це на кшталт Петрарки і Лаури. Отакий сонет я написав і сам подумав, невже це я”, – каже чоловік.

А потім до ювілею Марії він створив відеоролик, де на музику пісні Степана Сабадаша “Марічка” написав власні слова. Це було заочне освідчення. Його показали під час святкування ювілею поетеси Карпик у тернопільскій “Просвіті”.

“Там були слова “Чарівна Марічко, я до твого серця стежку прокладу” І коли вже публічно це прозвучало, то це було заочне освідчення через пісню”, – розповідає Мамін.

До Тернополя композитор переїхав місяць тому і вони заручилися. Марія розповідає – чоловік взяв на себе найважчу роботу – кухню. Поруч з ним, каже, почуває себе, як королева.

“Борис дуже уважний чоловік. Він щоранку приносить мені каву в ліжко. Він оформлює це так, що дивуєшся”, – розповідає поетеса.

А Борис каже, що Марія дозволила йому вийти із депресії та творчого застою.

Як розповідало BitukMedia, раніше у місті Мукачево на Закарпатті з’явилося нове подружжя пенсіонерів. Нареченому Василю Філіпову 65 років, а його дружині Ользі – 67. Кажуть, із рішенням одружитися не зволікали ні дня, бо закохалися із першого погляду.