Site icon Bituk Media

Хвостатий супергерой – пса врятували після трьох днів у басейні

Фото: Kyiv Animal Rescue Group

Зооволонтери із Kyiv Animal Rescue Group врятували собаку, який три дні простояв у покинутому залитому брудною водою басейні у селі Лісники на Києвщині. Бідолагу назвали Аквамен.

Про це волонтери розповіли у Facebook.

Собака потрапив на територію ділянки, де зараз ніхто не живе, та упав у басейн. Там простояв три дні. Коли рятувальники прибули, то у собаки були набряклі лапи, де у ранах почала розвиватися інфекція. Аби не впасти, пес спирався на стінку басейну.

“Коли приїхали наші рятувальники, він стояв на одному місті не рухаючись, притулившись до нагрітої сонцем стінки басейну.Витягли – впав, бо набряклі, в ранах з інфекцією від брудної води лапи не держали. Бідося тому і в тінь не перейшов, вочевидь боявся, що впаде у воду – вже не встане”, – розповідають рятувальники.

Фото: Kyiv Animal Rescue Group

Пса назвали Акваменом.

“Хоча кіношному Аквамену вода додавала силу, а у нашого пса її забирала, все одно він витримав, тож в якомусь сенсі наш хвостатий теж супергерой”, – кажу волонтери.

Зараз собака пройшов кількаденний курс інтенсивної терапії та навіть намагається самостійно вставати.

Тепер його долікують у стаціонарі, вакницують, каструють (“дефабержують”, жартують волонтери) та відпустять на волю.

Як повідомляло раніше BitukMedia, у Київзоо радісна подія – врятований місяць тому капібара Тоха після лікування вийшов у відкритий природній вольєр. Тепер на нього чекає тривала реабілітація та соціалізації з іншими родичами.