Site icon Bituk Media

Гібрид катамаран та сапборда: винайшли новий водний транспорт (ВІДЕО)

Фото - Supmaran

Поціновувачі активного відпочинку з Австрії вигадали новий транспортний засіб — сапмаран. Як можна здогадатися з назви, це гібрид сапборду та катамарана. Тепер транспорт, який легко зібрати самому, хочуть запустити у серійне виробництво.

Про це розповідає New Atlas.

Сапмаран складається з двох сапів, трубчастої полімерної рами з клямками, водонепроникного тенту з тканини, вантажного боксу об’ємом 80 л і двох складних сітчастих стільців. Транспорт легко зібрати самому: на раму встановлюється тент від сонця, а потім конструкція кріпиться до сап за допомогою чотирьох ременів, що входять в комплект.

Крісла розкладаються та пристібаються до рами. А вантажний бокс, призначений для напоїв, закусок, смартфонів та інших речей, встановлюється в ємність між двома кріслами. На сапмарані легко встановити електричний мотор – його можна закріпити на спеціальному кріпленні рами. А можна і без мотора – якщо полюбляєте веслувати самостійно.

Творці сапмарана Мартін Швайгер та Грегор Шустер стверджують, що процес збирання їхнього винаходу займає менше 15-ти хвилин. Вага всієї конструкції – 48 кг. Максимальна маса пасажирів та вантажу – 200 кг.

Винахідники хочуть запустити сапмарани в масове виробництво і збирають для цього кошти на одній з платформ – Kickstarter. Якщо в них все вийде, повністю укомплектовані сапмарани продаватимуть за 1920 євро.

Раніше BitukMedia розповідало про новий вид транспорту в Амстердамі – безпілотне водне таксі.