Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Пораховано в хвилинах: в популярному туристичному місці встановили туалетні таймери

Важливо

В туалетах одного з найбільш популярних туристичних місць Китаю встановили лічильники. Вони відстежують, скільки часу людина перебуває в кабінці. Думки відвідувачів щодо цього нововведення розділились.

Про це повідомляє CNN.

Новий формат вбиралень запровадили в об’єкті Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО — у печерному храмовому комплексі Юньган. Якщо кабінка вільна, над нею спалахує зелений LED-напис “empty” (“вільно”). За використання таймер демонструє кількість хвилин і секунд, протягом яких двері замкнені. Примітно, що лічильники встановили тільки в жіночих туалетах — про чоловічі видання не повідомляє.

За словами представників парку, запровадження лічильників — це захід безпеки, який “забезпечує благополуччя всіх гостей на випадок, якщо деякі з них користуватимуться туалетом протягом тривалого часу і виникне надзвичайна ситуація”. При цьому співробітники наголошують, що не збираються встановлювати ліміт на відвідування вбиральні та виганяти людей “напів шляху”.

Думки відвідувачів з цього приводу розділились — одні в захваті від нововведення та його зручності, а іншим здається, ніби за ними стежать.

Одна з туристок розповіла, що у туалетній кімнаті також встановлено додатковий дисплей з усіма вбиральнями, який показує, які кабінки зайняті, а які, навпаки, вільні для відвідування. Свої почуття вона описала так: “Я думаю, що це передове нововведення, яке може запобігти незрозумілим чергам і стукоту в двері. Але, слід зізнатися, я почувала себе трохи ніяково, ніби за мною стежать”.

Деякі користувачі соцмереж задаються питанням, яким саме буде покарання за занадто довге перебування в туалеті. Може, почне дзвонити будильник? Але що заважає проігнорувати сигнал і залишитись всередині?

Представник гротів Юньган пояснив, що немає визначеної кількості часу для перебування туристів у туалетній кабінці. За його словами, неможливо вигнати жінку навіть через п’ять або десять хвилин. Тому навіщо потрібно було встановлювати таймер у вбиральнях — таємниця.

Китайські буддійські гроти Юньган містять 51 000 статуй, висічених у 252 печерах і нішах. Фото – Emeric Fohlen/NurPhoto/Getty Images

У печерному гроті Юньган великий потік туристів — за минулий рік унікальне місце відвідало щонайменше 3 млн людей. Цей показник став рекордним для туристичного об’єкту.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Амстердамі популярні вуличні відкриті пісуари. Проте ними можуть користуватися лише чоловіки. Куди ж ходити в туалет жінкам? Потрапивши в таку ситуацію, місцева жителька змінила стан справ у місті. Герте Пінінг, яку оштрафували на 140 євро за справляння потреби надворі, “вибила” у міста 4 млн євро на туалети.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі