Понеділок, 16 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

А ще вона кругла: Укрпошта презентувала марку, присвячену виступу збірної України на Євро-2024

Важливо

13 червня 2024 року Укрпошта презентувала нову марку під назвою “Україно, вперед!”. Поштовий оператор вирішив підтримати національну збірну з футболу, яка 17 червня зіграє свій перший матч у Німеччині в фінальному турнірі Євро-2024. 

Про це повідомляє Укрпошта.

Влітку 2024 року в Німеччині стартує довгоочікуване спортивне дійство — 17-й чемпіонат Європи з футболу. Із нагоди виходу національної збірної на Євро-2024 Укрпошта презентувала поштову марку “Україно, вперед!”.

Поштова марка “Україно, вперед!” з круглою перфорацією, що містить зображення футбольного м’яча з логотипом Української асоціації футболу, надрукована на самоклеючому папері у форматі буклета. Футбольний м’яч символізує не тільки віру у перемогу України на футбольному полі, але й перемогу на іншому полі — полі бою. “Нехай цей випуск надихає хлопців на 1 місце в групі, а нас — на шалену підтримку”, – пишуть в Укрпошті.

Фото – Укрпошта

“Цього разу вона присвячена збірній українській у Єврочемпіонатах. І молодіжна збірна, і національна увійшли до у фінальний турнір Єврочемпіонатів. Ця марка присвячена футболу, але не лише футболу, ця марка про Україну, про жагу до перемоги й ця перемога потрібна Україні на різних фронтах — футбольному, на полі битви, для того, для того, щоб Україна не виходила з топ-новин всього світу”, — зазначила керівниця управління філателістичної продукції Укрпошти Наталія Мухіна.

Погашення штемпелем марки “Перший день. Україно, вперед!” відбулося у Києві на головпоштамті, спецпогашення — у всіх регіонах України. Випустили її за підтримки Української асоціації футболу.

Художником марки “Україно, вперед!” є Антон Хрупін. Філателісти добре знають про поштові випуски “Вільні. Незламні. Непереможні” та “Слава ЗСУ!”, створені Антоном у перший рік повномасштабного вторгнення. Тираж нової марки — 560 тис. примірників. Від 13 червня продукцію випуску “Україно, вперед!” можна придбати у відділеннях Укрпошти, філателістичних крамницях, а також онлайн у поштовому маркеті.

У церемонії спецпогашення взяли участь генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський, головний тренер національної збірної України з футболу Сергій Ребров та Генеральний Консул України в Франкфурті Вадим Костюк.

Фото – Укрпошта

Нагадаємо, Євро-2024 відбуватиметься з 14 червня до 14 липня в Німеччині. Україна розпочне виступи на Євро-2024 17 червня у Мюнхені грою з Румунією. У 2-му турі команда Сергія Реброва зустрінеться 21 червня у Дюссельдорфі зі Словаччиною. Завершать українці груповий раунд 26 червня у Штутгарті матчем проти Бельгії. 

Як розповідало раніше BitukMedia, “Укрпошта” анонсувала випуск двох нових марок зі зразками кримської та харківської вишивок. Їх запустили в обіг 16 травня – в День вишиванки.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі