Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Йшла пішки зруйнованим Антонівським мостом – жінка тікала з росії через зону бойових дій

Важливо

Нещодавно у мережі стало вірусним відео, де жінка йде зруйнованим Антонівським мостом із окупованого лівого берега Херсонщини у бік українських позицій. Як стало відомо пізніше, після початку повномасштабного вторгнення, вона виїхала до росії, але тепер вирішила повернутися в Україну. До Херсонщини вона дісталася через окупований Крим.

Про це повідомляє херсонське видання Мост із посиланням на українських військових.

Жінка народилася в Україні у 1973-му році. Після початку повномасштабного вторгення вона виїхала до росії. Там вона кілька разів переїжджала із місця на місце, але попри ці митарства так і не влаштувалася там. Тож вирішила повертатися до України.

Назад вона потрапила через окуповані території. Із російського Бєлгорода дісталася захопленого росіянами Джанкоя у Криму, потім проробила шлях окупованим лівобережжям Херсонщини – вирушила до Скадовська та Раденська. З Раденська до Олешок її підвезли російські військові. У Олешках переночувала та вирушила до мосту.

Українським військовим жінка розповіла, що російські військові не заважали їй дістати мосту. Тож жінка вийшла на зруйновану конструкцію та пішла у бік правого берега Херсонщини, який зараз тримають наші військові.

На мосту жінку помітив дрон наших захисників. Вона показала український паспорт. Наші бійці провели жінку за дроном у безпечне місце та забрали в укриття.

“Дрон почав її супроводжувати в напрямку, де є укриття, де нічого не загрожувало здоров’ю і життю жінки. Хлопці вибігли, забрали її в укриття і чекали подальших команд на евакуацію цієї жінки”, – розповідає військовий із позивним “Макс”.

Військові кажуть, жінка не знала, що Антонівський міст зруйнований, тому йшла ним із такою впевненістю. Як з’ясувалося, у неї був із собою також український прапор.

Загалом же операція із евакуації жінки тривала 6 годин. Все ускладнювалося тим, що росіяни в будь-який момент могли завдати удару. Зараз вона перебуває у безпеці.

“Це унікальний випадок. Унікальний тим, що люди не дивлячись на всі ризики і страх долають такий шлях, щоб повернутися додому”, – каже “Макс”.

Як повідомляло BitukMedia, на початку червня у Кропивницькому майже зібрали суму, необхідну для придбання будинку для переселенця з Авдіївки Аркадія Сніткіна. Світлина 75-річного чоловіка на пероні з собакою облетіло майже всю Україну.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі