Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Свій офіцер Шкрябогриз: зоопарк передумав садити на дієту товстого леопарда (ВІДЕО)

Важливо

16-річний леопард із зайвою вагою мешкає у зоопарку невеликого китайського міста Паньчжихуа на півдні провінції Сичуань. Після того, як у березні 2024 року в соцмережах завірусилось відео з пухнастим товстуном, тварина отримала прізвисько “китайський офіцер Шкрябогриз” на честь одного з персонажів популярного мультфільму “Зоотрополіс”, товстого поліцейського, який полюбляв пончики.

Про це розповідає South China Morning Post.

Завдяки Офіцеру Шкрябогризу (англійською Clawhauser, – ред.) маленький зоопарк Паньчжихуа став справжньою туристичною атракцією. Бажаючих подивитись на леопарда з ожирінням суттєво побільшало. З березня квитків до зоопарку було продано на 190 тис. юанів – це більше, ніж за весь 2023 рік.

Співробітники зоопарку хотіли допомогти Шкрябогризу скинути зайву вагу: леопарда посадили на спеціальну дієту, змінили режим годування та подвоїли площу його вольєру. Проте за два місяці вага тварини з місця не зрушила. Після консультацій з фахівцями вирішили від цього плану відмовитися — експерти вважають, що вже надто пізно, леопард занадто старий для будь-яких змін. У дикій природі леопарди живуть 12-17 років, а неволі можуть доживати і до 23-х.

За словами одного зі співробітників зоопарку, судячи з усього, в Офіцера Шкрябогриза поки немає проблем зі здоров’ям. “Поки він здоровий і щасливий, все гаразд”, – сказав він.

Ожиріння у тварин – поширена проблема у китайських зоопарках. Одна з причин полягає в тому, що тварин перегодовують, а друга – у тісноті вольєрів та кліток.

Раніше BitukMedia розповідало про пухнастого Мойсей, який займається акватерапією. Так кіт скидає зайву вагу.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі