Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Від Бучі до Ніжина – 64-річний велосипедист зібрав 1 млн на ЗСУ

Важливо

64-річний волонтер із Полтавщини Олександр Каніболоцький проїхав на велосипеді близько 800 км Україною. За цей час зібрав більше 1 млн грн на ЗСУ. Так пенсіонер волонтерить уже третій рік, але ця поїздка стала для нього рекордною.

Про це повідомляє Суспільне.

Цього року подорож Каніболоцький почав із селища Опішня на Полтавщині 26 травня.

“Далі — Великі Сорочинці, Лубни, Пирятин, Гребінка. Далі — на Золотоношу, на Канів, на Білу Церкву, потім на Бучу. З Бучі на Ніжин”, – розповідає велосипедист.

Саме останній відрізок став для чоловіка рекордним – за день проїхав 186 км. Зазвичай же проїжджає близько 140 км.

Із журналістами він зустрівся у Прилуках. Каже, за шість днів встиг прїхати 800 км і зібрати 1 мільйон 280 тисяч гривень. Загалом планує подолати цього разу тисячу кілометрів.

“Їдеш і думаєш за цю війну, за хлопців, які загинули, яких знав, яких немає вже. Другий раз їдеш — думаєш своє, і так вже якийсь населений пункт — дивишся, проїхав. Отаке відчуття. Тому я і вирішив допомагати”, – каже Каніболоцький.

Задонатити чоловіку можна на його сторінці у Facebook.

“Хто бажає заходить і донатить. Готівкою я не беру. Я виставляю фотографії. Їду, щось цікаве фотографую. Став води попити, взяв велосипед чи себе, навів на себе і сфотографував, щоб люди бачили”, – розповідає чоловік про своє блогерство.

Каже, близькі спочатку не вірили, що йому вдасться. Але два роки тому він проїхав 500 км, минулого року – 850 км.

“Мені казали, що в тебе він розвалиться біля Гадяча. Порозпадається і нікуди ти не доїдеш. А коли я зробив перші рази, тоді вже написав, що вже на 850, вже ніхто нічого не казав”, – каже чоловік.

Як повідомляло BitukMedia, англієць із містечка Пенріт Стів Годжсон продав свій будинок та бізнес та переїхав на Одещину. Зараз мешкає у селі Безім’янка Білгород-Дністровського району. Чоловік волонтерить та займається відновленням українського села.



Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі