Site icon Bituk Media

Присвятив рекорд міфічній істоті: чоловік повертає свою ступню на 210 градусів

Фото - guinnessworldrecords

Бразилець на ім’я Ренато Байма Гайя зміг повернути свою праву ногу на 210,66 градуса. Так він перевершив попередній рекорд Гіннеса на 28,63 градуса. “Я зовсім не тренувався, це вроджене вміння”, – говорить рекордсмен.

Про це розповідає сайт Книги рекордів.

Згідно з правилами Книги рекордів, щоб побити рекорд з викручування ступень, претендент повинен спочатку поставити обидві ступні паралельно одна одній, а потім почати повертати одну з них двома способами – на місці повинні залишатися п’ята або пальці. Претендент повинен вивернути ногу до краю, не змінюючи положення тіла та не користуючись допомогою рук або будь-яких пристроїв. Потім необхідно зафіксувати позу з вивернутою ногою щонайменше на 10 секунд.

За словами Ренато, він виявив свою здатність вивертати ступні ніг ще 30 років тому. Бразилець присвятив свій рекорд Курупірі. Це міфічна істота з бразильського фольклору, в якої лапи вивернуті задом наперед, щоб залишати оманливі сліди для мисливців. “Він крутіший за всіх супергероїв у світі”, — стверджує Ренато. Крім того, він присвятив своє досягнення улюбленим футбольним командам.

Фото – guinnessworldrecords

Тепер Ренато Байма Гайя володар чотирьох рекордів, внесених до Книги рекордів Гіннеса. За його словами, він збирається захищати свої титули з тією самою завзятістю, з якою Курупіра захищає амазонські джунглі.

Відео рекорду тут.

У 2023 році Ренато за один день поставив два рекорди, пов’язані з язиком: найбільша кількість доторків язиком до носа за одну хвилину (334 доторки) і найшвидше виштовхування язиком блоків з основи вежі у грі “Дженга” (7,38 сек.). Крім того, у грудні Ренато поставив рекорд зі швидкості, з якою він встановлював вертикально та перекидав десять книг – зробив це за 6,94 сек.

Як розповідало раніше BitukMedia, британець 11-річний Тейлор Кемп встановив світовий рекорд із чищення мандаринів на швидкість. Він впорався лише із чотирма фруктами, однак цього виявлося достатньо для потрапляння у Книгу рекордів Гіннеса.