П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Повернула собі спогади – пенсіонерка знайшла в інтернеті мамин кулон зі зворушливою історією

Важливо

Американка із Юти Джоан Еклс, якій уже більше 80 років, несподівано знайшла шматочок свого родинного минулого на eBay. Під час другої світової вітчим подарував їй та її мамі однакові кулони. Свій Джоан зберігає уже понад 80 років. А мамин був зник після її смерті. Проте тепер він знову у Джоан.

Про це розповідає UPI.

Джоан розповідає, що її вітчим Авґусто Вільям Конті служив під час Другої світової у Новій Гвінеї.

У 1944-му він прислав Джоан і її мамі Аґнес два однакові кулончика. Їх виготовили із монеток на замовлення військового. На одному був напис “Нова Гвінея, Моїй дорогій Джоан, 1944”, а на іншому – “Нова Гвінея, Моїй дорогій дружині, 1944”.

Такий подарунок Авґусто вирішив зробити своїм жінкам на День святого Валентина.

Джоан свій кулончик зберігає і досі, а ось мамин загубився після її смерті у 1963-му.

Нещодавно серфуючи онлайн-маркет eBay (так, жінці уже більше 80 років!!!), Джоан знайшла мамин кулончик. Сумнівів у неї не було – точно така ж форма і точно такий же напис.

Доньки Джоан Віккі та Стейсі придбали цей кулон та подарували їй на День матері. Продавець розповів, що придбав його на “блошиному ринку”.

“Це історія про серця, що зійшлися разом. Їй повернули спогади в прямому значенні, фізично. І ми продовжимо цю традицію у нашій родині на десятиліття”, – каже Віккі.

Як розповідало BitukMedia, емігрантка із Італії Марія Пульсоне 40 років тому стала моделлю скульптури для американського швейного цеху в Нью-Йорку. Аби виготовити її, жінку обліпили гіпсом із ніг до голови. Зараз Марії 95 років. Її онука знайшла скульптуру в онлайн-магазині і придбала її.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі