Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Маленький супергерой – народжений без руки хлопчик отримав протез Залізної Людини

Важливо

5-річний американець Джордан Маротта став наймолодшим у світі власником високотехнологічного біонічного протеза від Open Bionics. Хлопчик народився без кисті лівої руки, а тепер він має досконалий пристрій, зроблений у стилі Залізної Людини.

Про це повідомляє New York Post.

Open Bionics – це британська компанія, які відома тим, що виробляє недорогі біонічні протези на 3D-принтерах.

Зазвичай такі протези роблять для старших дітей, проте фізичний розвиток Джордана дозволив йому стати ідеальним кандидатом, каже протезист Деніел Ґрін.

Електроди та датчики відповідають відповідними рухами руки та пальців і реагують на скорочення м’язів. Протез працює від акумулятора, який заряджається протягом 14 годин, а на виробництво потрібно приблизно місяць.

Тепер Джордану, який народився без частини руки на 20 тижні вагітності, належить найважча робота – зробити процес дійсно своїм, продовженням себе.

Хлопчик є дуже активним і навіть грає як пітчер (здійснює подачі) в дитячій бейсбольній команді. Але останнім часом він почав розуміти, що відрізняється від інших дітей.

“Він питає мене – мам, ну коли уже моя рука виросте?”, – розповідає мама Джордана, 38-річна Ешлі.

Зараз же ситуація покращиться. Хлопчик уже показав свою руку товаришам у дитсадку.

Як повідомляло BitukMedia, дівчинка, яка втратила обидві ноги під час ракетного удару в Краматорську, узяла участь у всесвітньо відомому марафоні в місті Бостон. Яна Степаненко на протезах здолала відстань у 5 кілометрів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі