Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

19 днів сама у пустій квартирі – небайдужі врятували кішку

Важливо

19 днів провела замкненою у порожній квартирі кішка із Чернігова. Після того, як її господарка – самотня бабуся – померла, квартиру опломбували. Тварину помітили, лише коли вона здійняла галас.

Про це розповідає Суспільне.

Власниця кішки померла 6 травня. Сусідка жінки Алла Артамонова попереджала, у покійної була кішка, налили про всяк випадок води та лишила корм. Але тварину ніде не знайшли.

“Сусідка жила відлюдькувато і кішка теж у неї така — дика. Вона просто заховалася від нас. Поки я була зайнята, приходжу, а хлопці вже опечатали. Кажуть: ми всюди подивились, немає нікого ніде”, — розповідає Алла Артамонова.

“Вона 18 днів мовчала, її не було чутно. А потім вчора (24 травня, — ред.) — почала нявкати. У мене були ключі від квартири, але ж вона опечатана. Тому довелося викликати поліцію. Вони приїхали і сказали, що нічим не можуть мені допомогти. Вже вночі ми з сусідкою знову телефонували на лінію “102”, і знову нам нічим не допомогли”.

Нарешті жінкам вдалося викликати дільничого – він напередодні був за містом. Тож дільничий приїхав разом із оперативниками, розпломбував та відчинив квартиру. Але побачивши чужих, кішка заховалася під ванну.

Про кішку дізналася місцева зооволонтерка. Вона приїхала на місце, допомогла зловити кішку та забрала її до себе.

“Поки ще не приїхав дільничний, мені зателефонувала дівчина-волонтерка і запропонувала свою допомогу. Потім після неї ще, мабуть, п’ятеро людей телефонували й переймалися котиком. Я дуже здивована, що у нас в місті стільки небайдужих людей”, – каже Артамонова.

Як повідомляло BitukMedia, британському ветеринару із Південного Ессекса Тому Лінселу довелося рятувати лисеня зі старої викинутої на сміття раковини. Воно просунуло голову у зливний отвір і не змогло вибратися самостійно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі