Site icon Bituk Media

На Рівненщині жінка народила 11-ту дитину у власному авто

Фото - Unsplash

40-річна жінка народила 11-ту дитину в салоні власного автомобіля у Вараському районі Рівненщини. Перейми в породіллі почалися вночі, пологи були стрімкими і до лікарні подружжя доїхати не встигло.

Про це розповіли у соцмережах Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги. 

Як повідомляють медики, жінка зателефонувала у “швидку” 13 січня о 3:34 й повідомила, що в неї почалися стрімкі пологи. 

Разом з чоловіком породілля вирушила до лікарні в селищі Зарічне, однак дістатися до медзакладу не встигли – багатодітна мати народила дитину в автомобілі по дорозі. 

Через 9 хв після отримання виклику медики прибули до автомобіля на трасі і побачили породіллю, її чоловіка та новонароджену дівчинку.

Бригада фельдшерів одразу ж оглянула пацієнтку, перерізала пуповину. “Породілля почувалася добре. Показники гемодинаміки були в межах норми. Пацієнтка скарг не висловлювала”, – повідомляють в центрі.  

Медики провели первинний догляд та оцінку стану немовляти. Новонароджена дівчинка була у задовільному стані.

Пацієнтка повідомила, що відчувши “ниючий біль в животі” одразу з чоловіком вирушили до медичного закладу, де вона перебувала на обліку. Однак, пологи виявилися стрімкими. За словами жінки, відповідно до визначеного медиками терміну, народжувати вона мала саме 13 січня. Так і сталося.

Після цього пацієнтку разом з донькою госпіталізували до пологового відділення Зарічненської багатопрофільної лікарні.

Відомо, що вдома на новонароджену чекають її 9 братів та 1 сестричка.

“Дівчинка народилася з вагою 3550 г та зростом 52 см”, – повідомила старша лікарка зміни Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги Любов Волинець у коментарі “УП. Життя”. 

Як розповідало раніше BitukMedia, на Одещині рятувальники та поліцейські допомогли породіллі під час негоди. Жінку зі щойно народженою дитиною доправили до пологового будинку на спецтехніці.