Site icon Bituk Media

“Народний супутник” – розвідники розповіли про його ефективність після року роботи

Фото: https://defence-ua.com/

20 вересня виповнився рівно рік, як українські військові отримали доступ до даних із супутника ICEYE. Саме завдяки йому нещодавно були знищені десантний корабель “Мінськ” та субмарина “Ростов-на-Дону”, а також проведені інші блискучі операції.

Про це повідомляє сайт Головного управління розвідки Міноборони України.

На опублікованих ГУР кадрах помітно, що саме завдяки супутнику вдалося знищити літаки Ту-22МЗ, Іл76/78 та Ту-95МС. Літаки базувалися на аеродромі “Дягилево” у Рязанській обл. росії.

Інший кадр показує, як добре видно пускові установки російських ПВО С300/400 та радіолокатор 92Н6.

“ІCEYE, наприклад, зіграв дуже важливу роль у атаці на Севастопольську бухту 13 вересня 2023 року, коли були знищені російський десантний корабель “мінск” і підводний човен “ростов на дону””, – пишуть українські розвідники.

ICEYE використовує технологію SAR. Він може надавати зображення ділянок Землі з високою роздільною здатністю вдень, вночі та через хмари.

“Фонд Притули” придбав за донати українців можливість користуватися базою даних супутника у серпні минулого року. У травні цього року у ГУР повідомляли, що супуник допоміг знищити російської техніки на мільярди доларів.

Як повідомляло BitukMedia, Україна отримала від Пентагону 3D-принтери промислового рівня. Потужні машини дозволять друкувати деталі для дронів просто на передовій.