Site icon Bituk Media

У Харкові створили 3-метрову скульптуру із уламків російських ракет

Фото: mediaport.ua

Ілля Чорномаз із Нової Водолаги на Харківщині створив 3-метрову скульптуру “Крила ракета”. У ній використав уламки різних ракет, якими росія обстрілює Харків. Над арт-об’єктом працював понад рік.

Про це розповідає Mediaport.

Матеріали для скульптури Ілля та його брат Костянтин Лиганенко збирали  у співпраці з Держслужбою з надзвичайних ситуацій та Департаментом цивільного захисту області. Серед уламків є частини ракети, яка влучила у Харкіську ОВА 1 березня 2022-го.

“Крилата ракета” символізує “самопожертву українського народу та вияв підтримки наших військових”, кажуть автори.

“Сенс цієї скульптури в тому, щоби показати мистецтво під час війни і що воно є важливим. Ми хотіли показати скульптуру, яка виготовлялась під час війни з тих ракет, які руйнували будівлі”, — каже Лиганенко.

З презентацією скульптури запустили благодійний збір “Надія через мистецтво”. Мають на меті зібрати 5  млн грн на FPV-дрони для 92-ї бригади та розвідпідрозділу Kraken.

Як розповідало BitukMedia, iнженери підприємства “Бойові птахи України” вдосконалини успішний вітчизняний безпілотник “Валькірія”. Нова модифікація Galka здатна віддалятися від оператора на 45 км.