Site icon Bituk Media

Чоловіки як секрет довголіття – жінка дожила до 102 років

Фото: NYP

102-річна британка Джойсі Джекман відзначила свій черговий День народження 9 травня. Коли її запитали, в чому секрет, жінка відповіла – “хороший секс і хороший херес”.

Про довгожительку розповідає New York Post.

Джекман зараз перебуває у будинку для літніх людей у графстві Ессекс. Вона була кухаркою у Королівських повітряних силах Британії під час Другої світової. До того працювала у кондитерській лавці.

“Не можу повірити, що я дожила до 102 років. Мабуть, то через весь той шоколад, який я з’їла”, – пригадує жінка свою роботу кондитером. Пристрасть до випічки була у Джойсі з дитинства – пекти солодощі навчила її мама. Жінка і досі любить солодке, тож їй подарували шоколадний торт.

У 1945-му Джойсі одружилася із другом дитинства Теренсом Джекманом і вони все життя прожили разом. Хоча пара не мала дітей, Джойсі завжди люб’язно приглядала за сусідськими дітлахами. Зараз Джойсі любить розгадувати кросворди і читати новини.

“Її всі люблять. У неї прекрасне почуття гумору і погляд на життя, і вона завжди примусить посміхнутися”, – каже менеджерка будинку для літніх людей Джоан Рікс і додає, що бути поруч із Джойсі персонал вважає за превілегію.

Тож персонал не посоромився і підняв келишок хересу за здоров’я і довголіття своєї підопічної.

Як повідомляло BitukMedia, житель села Олешин на Хмельниччині 101-річний Іван Давидович Піхурець займається волонтерством – коле волоські горіхи, якими пригощає військових. Його родина готує для українських воїнів тушкованку, копченості та інші страви.