Site icon Bituk Media

Українська “документалка” про підлітків на прифронтових територіях перемогла на німецькому кінофестивалі

Документальний фільм “Ми не згаснемо” Аліси Коваленко переміг на фестивалі кіно Центральної та Східної Європи goEast у німецькому місті Вісбаден. Стрічка розповідає про життя підлітків у прифтонтовій зоні сходу України, які вирушають у Гімалаї. Фільм отримав нагороду “Найкращий документальний фільм”.

Про це повідомило у Facebook ДержКіно.

П’ятеро героїв стрічки протестують проти сірості та буденності. Кіно показує три роки їхнього життя – і відображає період перед початком повномасштабної війни. Майбутня подорож до вершин Гімалайських гір стає для них новим ковтком надії та віри в себе.

“Я намагалася жити там, перебувати в цьому. Навіть було, що ми ходили на вечірки з героями. І вже всі, навіть друзі друзів мене знали після року зйомок. Вони мене теж сприймали як якогось підлітка, а не як людину ззовні”, – розповідала в інтерв’ю Суспільному режисерка Коваленко.

Прем’єра фільму відбулася на Берлінале. Нещодавно він переміг у номінації “Найкращий документальний фільм” на кінофестивалі Crossing Europe у австрійському Лінці.

Як повідомляло BitukMedia, y нідерландській Гаазі на 15-му Міжнародному кінофестивалі Movies That Matter покажуть дві українські стрічки – “Бачення метелика” Максима Наконечного та “Залізні метелики” Романа Любого. Фестиваль присвячений правам людини.