Site icon Bituk Media

На Оболоні висадили сакури, що допомагатимуть збирати кошти для полку “Азов”

Фото - Facebook/КО "Київзеленбуд"

15 сакур, що допомагатимуть збирати кошти для військових, висадили на Оболоні, на вулиці Героїв полку “Азов”. Біля кожного дерева встановили таблички з QR-кодом, за яким можна задонатить на високотехнологічне обладнання для бійців бригади НГУ “Азов“. Вибір дерев має символічне значення.

Про це повідомили в “Київзеленбуді”.

Алея стала частиною символічного “Парку перемоги“, який реалізовують однойменний благодійний фонд та “Київзеленбуд”. У межах ініціативи пропонують посадити своє особисте дерево у парках, присвячених майбутній перемозі України у війні з рф.

Сакури обрали тому, що період їхнього цвітіння припадає якраз на той період, коли тривали бої на “Азовсталі”, відзначив парамедик і військовослужбовець полку “Азов” Асан Ісенаджиєв.

Щоб привернути увагу до дерев, на них пов’язані синьо-жовті стрічки. На двох з них Асан написав імена загиблих на “Азовсталі” медиків, з якими пліч-о-пліч рятував поранених: Давида “Форта” Форті та Юлії “Сирени” Зубченко. У такий спосіб він присвятив і сьогоднішню подію, і висаджені дерева своїм друзям.

Одна висаджена сакура на цій локації – це зібрані кошти на один комплект техніки, пояснили у фонді.

Наразі триває збір на 15 комплектів техніки з монокулярами нічного бачення PVS-14 та приладами лазерного наведення DBAL-A2 для “Азова”. Професійне високотехнологічне обладнання дає нашим захисникам суттєву перевагу на полі бою. Це спорядження неодноразово було перевірено в найскладніших умовах і зарекомендувало себе найкращим чином.

Фото – Facebook/КО “Київзеленбуд”

Кожне дерево висаджують з відмітками про донорів, які зробили внесок на збір. Для цього можна вказати свої дані в коментарі у вікні “Додати напис на табличку”.

Напередодні у столиці в межах проєкту висадили:

• 5 платанів біля одного з військових шпиталів з метою організації постійного збору коштів на життєво необхідний препарат “Альбумін”;

• 10 тополь на бул. Лесі Українки, які допомагатимуть збирати кошти на FPV-дрони для бійців ЦСО СБУ “Альфа”;

• 5 магнолій у сквері Марії Заньковецької, щоб зібрати кошти на закупівлю літніх берців для жінок-військовослужбовців.

Фото – Facebook/КО “Київзеленбуд”

Як розповідало раніше BitukMedia, українські захисники Бахмута із 93-ї окремої механізованої бригади висадили під містом сосновий “Ліс Перемоги”. Дерева їм передали українські лісники.