Site icon Bituk Media

В Україні створили дрон, який можна зібрати без клею

Фото: Віталій Бризгалов/Facebook

Інженери із Кривого Рогу створили дрон COBRA. Його корпус виготовлений за технологією літакобудування. Але зібрати безпілотник можна за три години без клею.

Про це розповів у Facebook керівник проєкту Віталій Бризгалов.

На розробку проекту в інженерів пішло півроку. Процес був непростий, кілька разів ідею думали облишити. На швидкість її впровадження вплинула звістка про мобілізацію в Україні.

В результаті, отримали металевий дрон, який можна зібрати за три години без використання клеїв та смол. Корпус його виготовили із клепаної сталі – за тою ж технологією, що і в літаків.

Дрон є таким собі конструктором – за кілька днів можна змінити форму, схему та розміри безпілотника. Це може бути восьмикрилий одноболт на зразок російського ZALA Lancet, а може – “літаюче крило”, як українська “Валькірія” чи російська “Герань” (тобто, “Шахед”).

“Дрон складається без пилу, скла, скловолокна і карбону. Вирізав, зігнув, зклепав. Вирізав, штампанув – готово. Тобто 3 години на збирання: з розмотування рулону до готового літачка”, – розповідає конструктор.

Як повідомляло BitukMedia, yкраїнські інженери спільно з американськими колегами розробили антидронову рушницю RG-7. Зараз в Україні є 30 таких пристроїв – їх передали в користування ЗСУ.