Site icon Bituk Media

У заповідник на Одещині випустили ланей та оленів (ВІДЕО)

Фото: скрін із відео

На Білгородський острів, який є частиною Дунайського біосферного заповідника, випустили 20 європейських ланей та 20 благородних оленів. Акцію у дельті Дунаю провели за підтримки гранту Європейського фонду повернення диких тварин.

Про це повідомила ГО Rewilding Europe, яка була учасницею проекту.

Білгородський – це великий острів площею близько 2,2 тис. га, розташований у центрі української дельти Дунаю. Оленів та ланей привезли із заходу України, тварини подолали майже 1 тис. км. Везли їх на баржі.

Активісти кажуть, що зараз сприятливий час для переселення тварин – зараз немає сезону парування та виношування дитинчат. Після переселення тварини почуваються добре. Відразу після того, як покинули баржу, парнокопитні почали досліджувати острів.

Активісти кажуть, що олені та лані на допоможуть створити та підтримувати багатий на біорізноманіття напіввідкритий мозаїчний ландшафт з луками, водоймами та різноманітними рослинами. Крім того, вони будуть виїдати надлишок рослинності на острові.

Як повідомляло BitukMedia, волонтер Денис Христов вивіз із донецької прифронтової Карлівки місцевого фермера, а разом із ним 71 козу, 45 кур, двох кішок та собаку. Чоловік не бажав залишати господарство попри близкість фронту.