Site icon Bituk Media

Переселенці із Донеччини дали притулок 70 котам

Фото: Суспільне

Подружжя переселенців Тетяна та Олександр Керносенків із Черкащини дали прихисток 70 котам із Костянтинівки на Донеччині. Родина уже мала своїх 10 котів, але погодилася допомогти зооволонтерці Оксані Шелудченко. Також у подружжя живе шість собак.

Про це розповідає Суспільне.

10 котів подружжя живуть у будинку. Усіх інших розселили у літній кухні. Олександр брав участь в евакуації тварин, яка тривала 700 км. Вивозили разом із котами і свого собаку Вегаса, якого подружжю лишили діти.

“Хтось був на задньому сидінні, хтось — на підлозі у салоні. Собака постійно щось хотів побачити, а коти були напружені — то співали, то затихали”, – пригадує Олександр.

Оксана Шелудченко займається допомогою тваринам із 2012 року. Тож місцеві приносили їй у двір котів або й підкидали крадькома, коли евакуювалися чи не мали як їх годувати у прифронтовому місті. Коли вивозили котів із Костянтинівки, на одному із блокпостів військові віддали і свого.

Фото: Суспільне

У одної 76-річної Оксана забрала 15 котів, аби жінка змогла евакуюватися із міста.

Спочатку подружжя годувало котів лише сухим кормом, але це обходилося у 20 тис. грн на місяць. Тому додали у раціон ще й кашу з суміші різних круп.

Фото: Суспільне

Під час переїзду велику увагу приділяли наявності господарських приміщень. Також для котів побудували вольєр.

Як повідомляло BitukMedia, у валлійському місті Суонсі (Велика Британія) кіт врятував господарку від смерті. Пухнастий виявив місце витоку газу в будинку. Тварина дряпала і гризла килим, поки люди нарешті не звернули увагу на дивну поведінку кота і не зробили небезпечну знахідку.