Site icon Bituk Media

Тихоокеанська держава випустила монету на честь азовців – за основу взяли малюнок українця

Мікродержава Ніуе (Полінезія) випустила монету “Воїн Азовсталі” на честь захисників Маріуполя. В її оздобленні викростила роботу українського художника Максима Паленка.

Про це художник розповів у Facebook.

“Одна з моїх картинок, мальованих під час героїчного спротиву азовців стала монетою. Дякую всім причетним до цього проекту!”, – написав Паленко.

Пам’ятна срібна монета має номінал 5 доларів. На реверсі зображений лицар, шолом якого оздоблений рельєфною стилізацією потужностей заводу. За основу взяли картину Паленка “Маріуполь Азовсталь”.

“Українські солдати, які чинили опір на “Азовсталі”, – доказ того, що протистояння потужному агресору завжди було і буде правильним. Нехай їхні героїчні подвиги ніколи не будуть забуті… “, – так йдеться в описі монети на Top World Coins.

На аверсі монети – герб Ніуе та зображення острова. Площа самого острова, до речі – 261,5 кв.км. Для порівняння, плоха Харкова – 350 кв. км, а Києва – майже 840 кв.км.

Номінал монети – 5 доларів. Вага – 2 унції (близько 62,2 грама). Проба срібла – 999. Вартість монети – $300. Випустили її 2022 року.

Як повідомляло BitukMedia, 24-річний боєць полку “Азов” Володимир став опікуном вісьмох племінниць та племінників із Житомирщини. Військовому довелося залишити ряди оборонців України, оскільки його брат із дружиною підірвалися на міні.