Site icon Bituk Media

135 тис. хрестиків – український військовий між боями вишиває синьо-жовтий прапор

Фото: Руслан Ружило/Facebook

Український військовий із Івано-Франківська Руслан Ружило в перервах між обстрілами вишиває український прапор. На полотні має бути 135 тис. хрестиків. Європейські психологи говорять, що це хороша практика – допомагає від стресу на війні.

Про це повідомляє BitukMedia.

Ружило на фронті із 2014-го. І вже тоді він у перервах між боями займався вишиванням. На війну він пішов  добровольцем, служив у складі 128-ї гірсько-піхотної бригади. У цильвіному житті Ружило працював газовиком на комунальному підприємстві у Франківську. Має дружину та трьох дітей.

У 2014-му він розповідав виданню “День”, що пообіцяв 15-річному похреснику вишиванку. Тому, коли росія вперше вторглася, він взяв із собою полотно і нитки на фронт. Щоправда, сорочку довелося вишивати двічі – перша згоріла в автобусі, в якому їхали військові, після мінометного обстрілу біля Амвросіївки.

Такий вигляд має 240 рядків – більше половини задуманого. Фото зроблене 24 червня. Джерело: Руслан Ружило/ Facebook

Коли росія вторглася вдруге – у 2022 році – Ружило знову пішов на війну. Цього разу він вишиває український прапор. У своїх дописах у Facebook звітує про те, як просувається робота. Пише, що намагається робити один жовто-блакитний рядок кожен день.

на полотні має бути 135 тис. хрестиків у 450 рядків

Вишиває хрестиком. 31 липня військовий написав, що вишив уже 100 тис. хрестиків  із запланованих 135 тис. В одному із дописів Ружило жартував, що перші 20 тис. хрестиків співпали із 20 тис. вбитих російських військових. Усього на полотні має бути 450 рядків.

100 тис. хрестиків. Фото: Руслан Ружило/ Facebook

Данська психотерапевтка Біргітта Б’єррегард Нільсен у коментарі BitukMedia сказала, що вишивання або малювання одноманітних візерунків, подібних до вишивки, позитивно впливає на психіку людини. Під час одноманітної роботи мозок зосереджується на цій діяльності і це допомагає уникнути стресу. Тож вона радить тим, хто перебуває під обстрілами, страждає від наслідків бойових дій психологічно після евакуації на мирні території почати вишивати або хоча б малювати одноманітні монотонні орнаменти.

Раніше BitukMedia повідомляло, що Тетяна Чубак – почесна консулка Угорщини в Україні, голова БФ “Подоляни” та мати трьох дітей – представлятиме Україну на конкурсі “Місіс світ – 2022”. Про те, як відбувається підготовка до всесвітнього конкурсу під час повномасштабної війни та загрози ядерного удару, вона розповіла в ексклюзивному інтерв’ю.