Site icon Bituk Media

Чого Європа та США чекають від війни в Україні?

Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Цілком ймовірно, що Україна отримає перемогу на полі бою. Але це відбудеться за умови постачання необхідної для цього кількості зброї. Головним постачальником зброї є США, і все буде залежати від їх бажання

Території за межами Луганської і Донецької областей, окуповані після 24 лютого, росія вважає своїми і має намір приєднувати до рф. Захопити більше вони поки що не можуть – на сьогодні сил і засобів для переходу в наступ у російської федерації немає.

Швидко звільнити нині окуповані території Україна поки теж не може. Для того, щоб ми повернули хід війни на свою користь, потрібно щонайменше 100 HIMARS-ів. Але якщо ми будемо довго збиратися в контрнаступ, росія може зібрати резерви раніше від нас.

Зараз говорять про повний розгром росії. Розгромити її неможливо. У них 17 мільйонів мобілізаційного резерву. Зараз кожен суб’єкт федерації формує резервні частини, які будуть відправлятися для війни в Україні.

Більше того – путін сказав не рахуватися із втратами. Є така інформація, що було засідання у Кремлі на самому початку війни, путіну доповіли про великі втрати. А він відповів – «30-50 тис. солдат – це ціна, яка непомірно менша, ніж значенням перемоги над Україною». А потім додав, що із втратами цивільного населення також рахуватися не варто.

Тож так вони і воюють. Фактично, взяття Лисичанська і Северодонецька – це піррова перемога для росії. Але військове керівництво росіян не рахується із втратами. Для путіна ціна питання – це поглинання України.

Росія сьогодні відправляє на війну в Україну переважно населення окупованих нею північних територій. Це відбувається тому, що там на сьогодні найнижчий рівень життя в рф. Люди ніколи не бачили таких грошей, які їм платять за участь у цій війні, тому їх наймати простіше. Але сьогодні в цих регіонах – у Чечні, Південної Осетії, Туві, Татарстані, Башкортостані, Чувашії та Бурятії – спостерігається невдоволення. Це призведе до акцій непокори, але не в найближчій перспективі.

Захід все ще відтягує до останнього поставки зброї в Україну. Європа хоче зараз заморозити конфлікт, щоб ми «не морочили їм голову». А США чекають, коли у російській імперії відбудеться дворцовий переворот і знімуть путіна. Це може бути завтра, а може через два місяці – це передбачити неможливо. Але тенденція до цього є.