Site icon Bituk Media

Словаччина розгляне питання передачі Україні 11 винищувачів МіГ-29

GRAF IGNATIEVO, BULGARIA - FEBRUARY 17: Bulgarian Air Force MiG-29 performs during the joint tasks on enhanced airspace protection Air Policing by the Bulgarian and Spanish Air Forces on February 17, 2022 in Graf Ignatievo, Bulgaria. Spain will support fellow NATO member Bulgaria with 130 military personnel and four Eurofighter jets amid heightened tensions with Russia. (Photo by Hristo Rusev/Getty Images)

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь у понеділок заявив, що країна розгляне можливість передачі Україні одинадцяти винищувачів МіГ-29 після того, як словацькі повітряні сили перестануть їх експлуатувати.

Про це повідомило SkyNews.

На пресконференції в Братиславі з главою Міноборони Великої Британії Беном Воллесом Надь сказав, що з кінця серпня словацькі військово-повітряні сили припинять експлуатацію МіГ-29, і після чого Чехія та Польща візьме на себе захист повітряного простору Словаччини.

«Одразу після того, як ми приземлимо МіГ-29, а чехи й поляки візьмуть на себе контроль за повітряним простором (Словаччини), ми зможемо обговорити майбутнє МіГ-29», – зазначив міністр оборони Словаччини.

Також, він підкреслив, що Братислава не може просто віддати літаки без заміни або грошей – один МіГ-29 коштує приблизно 35 мільйонів євро.

«Ми відкриті до обговорення того, щоб пожертвувати ці МіГ-29 Україні, але, звичайно, це вимагатиме, я б сказав, ширшої дискусії щодо врахування фінансових аспектів та всіх інших аспектів доставки, тому рішення ще не ухвалене», – додав Надь.

Як раніше повідомляло BitukMedia Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь підтвердив, що його країна передасть Україні 8 самохідних гаубиць Zuzana 2.