Site icon Bituk Media

Українські стріт-арт художниці випустили власний анімаційний серіал

Українські стріт-арт-художниці сестри Фельдман запустили онлайн анімаційний серіал «YoYo. Іграшка, яка стала зброєю» — про круглу людину у світі квадратних людей у далекому майбутньому.

Про це повідомило Нове українське кіно.

Авторки відомі розписами міських стін, муралами на Brave! Factory Festival та оформленням музичних студій.

YoYo — це мультфільм про світ, у якому люди довірилися технологіям більше, ніж собі. Там усім вживлюють штучний інтелект, тому люди є суперпродуктивними, але без вогню в очах. Усі, крім одного – ЙоЙо. У дитинстві його врятували від АІ. Тепер він – єдина людина на Землі, яка може креативити, жартувати та дружити. У першому сезоні ЙоЙо постійно подорожує у часі, іноді не розуміє, що з іншими не так, один раз закохується та порушує закон.

Жовту людину YoYo Sestry Feldman створили багато років тому, він — незмінний герой багатьох вуличних малюнків сестер, більшість яких знаходяться в Одесі. Ім’я придумав друг сестер, він запропонував створити серію коротких роликів про йогу для дітей за участю персонажа.

За словами художниць Фельдман, вони створювали «YoYo» для всіх, хто «відкритий до будь-яких теорій та діалогу про світобудову».

Сюжет

На дворі 2213 рік. Доктор А випадково знаходить файл «Суперлюдина-2020». Вона дізнається про життя людей до чіпування і Baby cut — 4000, машини, яка вживляє AI новонародженим. Так почалася пригода YoYo — малюка, якого рятує від чіпу доктор А з чоловіком Б.

Сестри Фельдман створили анімацію та сценарій, київська саун-продакшен-стідія Studio 31 озвучила проект двома мовами — українською та англійською, а також відповідала за саунд та адаптацію сценарію. Промо-кампейном займається онлайн школа креативних індустрій SKVOT. Як зазначається, усього на створення серіалу пішло близько двох років. Наразі команда проекту працює над другим сезоном.