Site icon Bituk Media

Ще одна європейська країна спростила в’їзд з України

slovoidilo.ua

Німеччина з 9 січня виключила Україну з переліку країн зони високого ризику зараження коронавірусом. Тож для людей, які подорожують з України, скасували низку правил.

Про це повідомили в Інституті імені Роберта Коха (RKI).

“Це означає, що для мандрівників будуть застосовуватися загальні правила в’їзду. А саме: всі пасажири від шести років зобов’язані надати негативний тест на коронавірус, сертифікат про повний курс вакцинації чи довідку про нещодавнє одужання. Однак це не зовсім так”, – зазначили в посольстві України в Німеччині.

На сайті Міністерства внутрішніх справ Німеччини опублікували так званий перелік «білих» країн, із яких можливий необмежений в’їзд до Німеччини. України в цьому списку немає.

Тож у відомстві пояснюють, що людям із країн, яких немає у «білому» списку, можна в’їжджати до Німеччини за однією з цих умов:

Тобто невакциновані мандрівники з України не можуть потрапити до Німеччини. Крім того, раніше перед прибуттям до Німеччини необхідно було зареєструватися на спеціальному сайті та мати підтвердження реєстрації під час в’їзду. Наразі такої вимоги немає.