Site icon Bituk Media

Пінопласт з попкорну: вчені винайшли нові інструменти для утеплення будинків

uni-goettingen.de

Вчені з німецького Геттінгенського університету навчились створювати будівельні теплоізоляційні плити з гранульованого попкорну.

Про це повідомили на сайті закладу.

“Ці плити виявились більш стійкими та екологічно чистими у порівнянні з аналогами на нафтовій основі. Зокрема, зараз близько 90% матеріалів для утеплення будівель виготовляються з пластмас або мінеральних волокон. Вони не піддаються біологічному розкладанню”, – розповіли дослідники.

За даними університету, така піна поглинає тепло краще, ніж пінополістирол (синтетичний термопластичний полімер), вона менш горюча та її можна компостувати, подрібнити для повторного використання, використовувати для виробництва біогазу або навіть як корм для тварин. Крім того, окрім зерен кукурудзи при її виробництві можуть використовуватися відходи кукурудзяної промисловості, такі як биті качани. Вчені заявили, що цей новий процес дозволяє рентабельно виробляти теплоізоляційні плити в промислових масштабах.

Відтак попкорн виявився рослинною, екологічно безпечною та стійкою альтернативою продуктам з нафти і може стати природною сировиною для утеплення.

Ліцензію на технології нещодавно передали німецькій компанії Bachl Group, яка комерціалізуватиме її для використання в теплоізоляції будівель.