Site icon Bituk Media

Щасливий кінець: у Львові виписали пацієнта, якому вперше в Україні успішно пересадили легені

city-adm.lviv.ua

З міської лікарні швидкої медичної допомоги Львова виписали 56-річного львів’янина Віктора – після першої успішної трансплантації легень в Україні.

Про це повідомили у пресслужбі міської ради.

“З міської лікарні швидкої медичної допомоги Львова виписали 56-річного львів’янина Віктора – після першої успішної трансплантації легень у нашій країні. Пацієнт почувається добре й має великі плани на майбутнє”, – розповіли там.

Варто зауважити, що на державному рівні для чоловіка ще не передбачили коштів на це лікування, Львівська міська рада оплатить йому перший місяць терапії.

city-adm.lviv.ua

“Ми виписали Віктора Бабія – першого українця, якому успішно пересадили легені у своїй країні. Віктор почувається чудово. Уже будує плани, серед яких – звозити дружину на море і дочекатися онуків”, – додав керівник лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук.

Історія цього чоловіка важлива для країни, адже він – перший, кому провели відповідну трансплантацію. Від результату його операції залежало, чи мають шанс і інші українці, які потребують трансплантації легень.

city-adm.lviv.ua