Site icon Bituk Media

Хто став найбагатшою людиною в історії? Forbes оновив дані

Американський бізнесмен і винахідник Ілон Маск став найбагатшою людиною за всю історію. Вартість його статків сягнула 271,3 мільярда доларів, зрісши за день на 41,7 мільярда доларів.

Про це повідомили у Forbes.

“Напередодні найстарший сервіс прокату авто Hertz замовив у Tesla рекордні 100 тисяч автомобілів, унаслідок чого капіталізація компанії вперше в історії перевищила трильйон доларів”, – зауважили там.

Головною причиною зростання статків Маска є зростання акцій виробника електрокарів Tesla, 21% акцій якого належать бізнесмену.

Статки Маска також становлять міноритарний пакет акцій у космічній компанії SpaceX, вартість якої інвестори нещодавно оцінили в 74 мільярди доларів. Forbes зазначає, що бізнесмен веде порівняно ощадний спосіб життя, а навесні 2020 року оголосив, що розпродаватиме нерухомість у своїй власності.

На тлі рекордного зростання статків Маска він критикує законодавчі ініціативи, спрямовані на збільшення оподаткування багатих. 25 жовтня він висловився проти пропозиції Демократичної партії обкладати щорічним податком бізнесменів, які три роки поспіль володіють статками у розмірі 100 мільйонів доларів і більше.

Нагадаємо, що Ілон Маск ще у вересні 2021 року став третьою людиною світу, чиї стати перевищили 200 мільярдів доларів (після Безоса й президента Louis Vitton Бернара Арно). Відтоді він залишався першим у рейтингу мільярдерів.