Site icon Bituk Media

Які будуть протиепідемічні обмеження у разі переходу столиці до «червоної зони»

news.liga.net

Київ затвердив перелік протиепідемічних обмежень, які будуть запроваджені у разі переходу столиці до «червоної зони».

Про це повідомили в КМДА.

“Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) КМДА затвердила перелік протиепідемічних обмежень, які будуть запроваджені в столиці у разі переходу до «червоної зони». Наразі Київ перебуває в “помаранчевій зоні”, – зауважили там.

Відповідний протокол № 66 опубліковано на Офіційному порталі Києва.

Загалом суть обмежень червоної зони зводитиметься до того, що на собі їх відчують передусім невакциновані містяни.

У разі запровадження «червоного» рівня епідемічної небезпеки на території міста Києва додатково заборонять:

Окрім того, буде обмежено відвідування ЦНАПів, Управлінь праці та соціального захисту населення, Управлінь пенсійного фонду, відділів державної реєстрації актів цивільного стану міста Києва, «Центру комунального сервісу», ТОВ «ВІ ЕФ КОНСАЛТІНГ СЕРВІСИЗ» за винятком виключних випадків. Відвідування цих установ дозволять за наявності у відвідувачів та робітників закладу негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години) або COVID-сертифікату.

Відповідно до документа, діяльність на території міста Києва суб’єктів господарювання, яка передбачає приймання відвідувачів, має провадитись із дотриманням протиепідемічних заходів, що затверджені постановами Головного державного санітарного лікаря України та визначають особливості провадження діяльності суб’єктами господарювання на період карантину.