Site icon Bituk Media

Одразу 18 медалей: українські учні взяли участь у міжнародному шоу

МОН

Учні Малої академії наук України вперше здобули одразу 18 медалей на Міжнародному інноваційному шоу INOVA 2021, що відбувалось у місті Загреб (Хорватія).

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

“У складі 18-ти українських школярів команда МАН виборола 13 золотих медалей, 5 срібних, а також дві спецнагороди. Всесвітня асоціація інтелектуальної власності та винаходів визнанала МАН України найкращою міжнародною делегацією. Пишаюся здобутками юних новаторів та наставників. Завдяки вашим старанням Україну знають на весь світ”, – зазначив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Конкурс, який щороку збирає найкращих молодих винахідників з усього світу, відбувався з 12 до 17 жовтня.

Українська команда була представлена 18 школярами та студентами, які вибороли загалом 13 золотих медалей, 5 срібних, а також дві спецнагороди.

Спеціальні нагороди вручили Миколі Акулову за проєкт «Навчальний програмний комплекс Graph» у секції «Комп’ютерні технології», а також Дар’ї Цинді за проєкт «Комплекс альтернативної пожежної сигналізації для закладів та організацій масового перебування людей, не обладнаних стандартизованою пожежною сигналізацією» в секції «Безпека та охорона».

Всесвітня асоціація інтелектуальної власності та винаходів визнала МАН України найкращою міжнародною делегацією.

МОН

INOVA — це друга найстаріша виставка винаходів у Європі, що вже впродовж 50 років (з 1971-го) збирає у Загребі, столиці Хорватії, винахідників з усього світу. Організатори виставки — Асоціація винахідників Загреба разом із міжнародним партнером World Invention Intellectual Property Associations WIIPA.